News & Events

Когато става въпрос за летливи среди на химическа обработка, считайте INCOLOY Alloy 825 като вашият необходим материал.

Невероятно гъвкав и полезен материал, INCOLOY Alloy 825 се използва рутинно в химическата индустрия.

Когато става въпрос за боравене и обработка на химикали, има много предизвикателства. Химикалите, поради самото си естество, могат да бъдат силно корозивни и процесите, необходими за съхранение и боравене с тях, често произвеждат много топлина.

Важно е материалите, избрани за всяка част от индустриалния процес, да отговарят на задачата. За щастие най-новите разработки в производството на сплави създадоха материали, които са повече от подходящи дори за най-летливите химически процеси.

Никеловите сплави имат ключови свойства, които ги правят идеални за тази индустрия. Те са силно устойчиви на корозия и могат да се справят с високите температури и налягания. Тези превъзходни никелови сплави се използват за създаване на топлообменници, пещи, тръбопроводи, помпи и клапани.

Защо INCOLOY Аlloy 825?

От всички никелови сплави INCOLOY Alloy 825 е тази, която е много подходяща за използване в химическата индустрия. Този материал е един от първите, които добавят молибден към състава си никел-хром-желязо и много други никелови сплави са надградили успеха му оттогава.

Въпреки че е предшественик на по-модерните никелови сплави, INCOLOY Alloy 825 все още се използва широко в химическата индустрия. Освен молибден, той включва както мед, така и титан. Балансирани с високо съдържание на никел (38-46%), желязо (22% минимум) и хром (19,5-23,5%), всички тези елементи се комбинират, за да създадат материал, който е изключително устойчив на много корозивни среди.

Материалът е заслужил своето място в химическата индустрия благодарение на широката устойчивост на корозия, която предлага. Той може да устои на напукване от хлоридно-йонно напрежение и корозия, например, може да издържи на редуциращи условия в присъствието на сярна и фосфорна киселини. Предимството на молибдена е, че той придава на материала устойчивост срещу точкова и пукнатна корозия; докато хромът предлага защита от окислителни вещества като азотна киселина, нитрати и окислителна сол. Титанът стабилизира материала срещу чувствителност към междукристална корозия, когато е правилно термично обработен.

Употреби и приложения

Както можете да видите, INCOLOY Alloy 825 е внимателно произведена за да придобие редица свойства, които я правят полезна в химическата индустрия. Използва се и при контрол на замърсяването, оползотворяване на нефт и газ, производство на киселини, операции по мариноване, преработка на ядрено гориво и работа с радиоактивни отпадъци.

Не само нейната устойчивост на корозия прави тази никелова сплав толкова използваема. Също така тя показва добри механични свойства от криогенни до умерено високи температури, въпреки че има своите ограничения – вижте пълния лист с данни, за да научите повече.

Освен това е лесен за работа материал, тъй като е сравнително пластичен. Може да се обработва доста лесно и по подобен начин на аустенитната неръждаема стомана. Той трябва да бъде внимателно отгряван, тъй като използваните температури и процеси са наложителни за високата устойчивост на корозия на материала.

Ако искате да говорите с нас за следващия си проект и да научите повече за INCOLOY Alloy 825 и неговите свойства, моля свържете се с нас.

Вашият коментар

four + seven =