News & Events

Ако се нуждаете от висока якост заедно с добра устойчивост на корозия за взискателни среди, един материал, който си заслужава вниманието е INCONEL Аlloy 718. Разглеждаме нейните спецификации по-подробно.

Когато вашият проект изисква сплав, която предлага изключителна висока якост, защо не разгледате INCONEL Сплав 718? Този материал от никел/кобалт и хром е потенциален вариант за използване в редица области, включително ракети с течно гориво, пръстени, корпуси и формовани части от ламарина за самолетни и наземни газотурбинни двигатели и криогенни резервоари – всички приложения, където металите трябва да се представят на най-високи нива. Отличните му механични свойства са постоянни в широк температурен диапазон, от -423°F до 1300°F.

Освен високата якост, сплавта INCONEL 718 има добри нива на устойчивост на корозия в много среди и е полезна в борбата с корозионното напукване на хлоридните йони. Добавянето на хром в сплавта на основата на никел ѝ придава устойчивост на оксидиращи елементи и серни съединения. Молибденът, като поддържащ елемент, допринася за устойчивост на хлътване при различни обстоятелства.

Често се избира, защото е универсален метал, който може лесно да бъде произведен в сложни части. Известен е със своята изключителна устойчивост на напукване след заваряване. Освен това може лесно да се обработва, въпреки че силата му трябва да се има предвид, когато се гледа как ще се обработва.

ТОПЛИННИ ОБРАБОТКИ

Сплавта показва добра якост на опън, умора, пълзене и якост на скъсване при широк диапазон от условия. В повечето случаи сплав INCONEL 718 се определя като закалена в разтвор и закалена чрез утаяване (иначе наричана закалена със стареене). За да се запази пълната здравина на сплавта, тя трябва да бъде термично обработена при много специфични условия. Тя се втвърдява чрез утаяване на вторични фази, като гама основна и гама двойна основна, в металната матрица. Има две общи топлинни обработки, които обикновено се използват за тази сплав.

Първо, отгряването при 1700-1850°F със съответната обработка на стареене е оптималната термична обработка за INCONEL Сплав 718, за да се даде най-добрата комбинация от живот на разкъсване, живот на разкъсване на прорези и пластичност на разкъсване. Това също така дава най-високите граници на опън и провлачване при стайна температура, както и най-високата якост на умора.

Ако обаче вашият проект изисква най-добрата напречна пластичност в тежки профили, якост на удар и якост на опън при ниски температури, тогава се изисква отгряване при 1900-1950°F със съответното третиране на стареене. Този процес може да доведе до крехкост при напречно разрушаване.

За подробни технически спецификации на тази сплав вижте нашия уебсайт. Ако имате проект, който смятате, че ще има полза от INCONEL Аlloy 718, моля, свържете се с член на нашия екип по продажбите.

Вашият коментар

3 × 4 =