News & Events

Ние вярваме в намирането на правилната сплав за работата на нашите клиенти, въз основа на индивидуалните силни страни на всеки клас. Така че, когато имате нужда от превъзходна устойчивост на корозия, тогава си струва да помислите за INCOLOY Alloy 825.
INCOLOY Alloy 825  е една от гамата сплави, които използват метала молибден. Този минерал е популярна добавка към сплави, тъй като има висока точка на топене – шестата най-висока от всички елементи. По-голямата част от световното производство на молибден се създава единствено за целите на производството на високоякостни сплави и суперсплави.
Въпреки че сега има много сплави, които използват молибден, INCOLOY Alloy 825 се смята за предшественик на тези – и ние вярваме, че оригиналът често е най-добрият! Неговата USP е високото ниво на устойчивост на корозия, така че ако търсите сплав за използване в редуциращи или окисляващи среди, тогава със сигурност си заслужава да я разгледате и нашият опитен екип по продажбите може да ви разкаже подробно за нейните предимства.
КАЧЕСТВЕНА УСТОЙЧИВОСТ НА КОРОЗИЯ
Освен молибдена, тази сплав е висококачествена смес от никел, желязо и хром, с допълнителни материали, включително мед и титан. Внимателно балансираният състав на елементите е това, което му придава изключителна устойчивост в корозионни среди.
Всеки от компонентите дърпа тежестта си, за да допринесе за цялостната сила на сплавта. Никелът, например, дава добра устойчивост на хлорид-йонно корозионно напукване, както и устойчивост в редуциращи среди, като тези, съдържащи сярна и фосфорна киселина.
Гореспоменатият чудотворен метал молибден помага за устойчивостта на корозия на вдлъбнатини и пукнатини. Хромът помага при устойчивостта към окисляващи вещества, като азотна киселина, нитрати и окисляваща сол; докато титанът, когато е термично обработен, може да стабилизира сплавта срещу чувствителност към междукристална корозия.
Цялостната сплав е наистина сбор от всички части, оказвайки се невероятно полезна в разнообразни приложения, като топлообменници за химическа обработка, оборудване за контрол на замърсяването, тръби за събиране на петролни кладенци и газ, производство на киселина, операции за ецване, преработка на ядрено гориво и обработка на радиоактивни отпадъци.
ДРУГИ ПРЕИМУЩЕСТВА
Въпреки че устойчивостта му на корозия е основната причина нашите клиенти да изберат да работят с INCOLOY Alloy 825, той има други предимства поради своя състав. Може да се използва в различни температурни среди, от ниски криогенни до умерено високи.
Може също така да се обработва на студено, за да се увеличи значително неговата здравина и показва добра якост на удар, когато се използва при стайна температура, запазвайки това при криогенни температури.

Това е сплав, която може лесно да се обработва и заварява чрез конвенционални процеси, което улеснява работата с нея за редица крайни приложения. Температурите на отгряване са критични за поддържане на нивата на устойчивост на корозия, с които е известна тази сплав, така че трябва да се обработва внимателно.

За подробни технически спецификации на тази сплав вижте специалната страница на нашия уебсайт.

Вашият коментар

eighteen − 13 =