News & Events

Разглеждаме серия INCONEL alloy 800, специално вариантите INCOLOY Alloy 800H и 800HT, които имат значително по-висока якост на пълзене и устойчивост от разрушаване в сравнение с предшествениците си.

Серията INCOLOY alloy 800 е гама от специализирани сплави, специално проектирани да задоволят нуждите на пазара от материал, който може да поддържа здравината си и да предлага отлична устойчивост на корозия при високи температури.

Оригиналния метал INCOLOY Alloy 800, беше въведен през 50-те години на миналия век като никел-желязо-хромова сплав, за да отговори на празнината на пазара за устойчива на топлина и корозия сплав с относително ниско ниско съдържание на никел и въглерод. Той е бил използван през десетилетията за някои инсталации за производство на пара, както и за компоненти и оборудване на пещи; тръби за крекинг на нефтохимически пещи; пигтейли и колектори; обвивки за електрически нагревателни елементи.

Предвид способността си да издържа на окисляване, въглеродизиране и други видове високотемпературна корозия, както и високата си якост при тези условия, INCOLOY alloy 800 е все още широко използван материал. Въпреки това, той е усъвършенстван и образува две по-нови версии: INCOLOY alloy 800H и INCOLOY alloy 800HT.

INCOLOY alloy 800H

INCOLOY Alloy 800 H е производна с контролиран състав на INCOLOY сплав 800, като особената разлика е по-точното ниво на въглерод. Докато INCOLOY сплав 800 предлага нива на въглерод максимум 0,10% (без долна граница), INCOLOY сплав 800H има специфичен въглероден диапазон от 0,05-0,10%. Доказано е, че диапазонът от 0,05-0,10% предлага по-високи свойства на пълзене и разрушаване, поради което е ключова спецификация на INCOLOY сплав 800H, заедно със среден размер на зърното от ASTM 5 или по-груб.

Приложенията на INCOLOY alloy 800H включват тръби за реформиране в нефтохимическата промишленост; факелни накрайници в обслужването на рафинерията; прегревател и тръби за пренагревател в производството на електроенергия; и реторти за термична обработка, заглушаващи приспособления и тела.

INCOLOY alloy 800HT

INCOLOY Alloy 800 HT е производна с контролиран състав на INCOLOY сплав 800H, базирана на оригиналната композиционна структура на INCOLOY сплав 800. Тя има по-точно въглеродно съдържание от 0,06-0,10%, но основната разлика в HT версията на метала е, че има по-строг диапазон на съдържанието на алуминий и титан. При разработката беше установено, че запазването на тези елементи в горната част на допустимия диапазон за INCOLOY сплав 800H гарантира по-високи свойства на пълзене и разрушаване при напрежение. INCOLOY сплав 800HT поддържа по-високи допустими конструктивни напрежения чрез ограничена химия и изисквана термична обработка от 1149°C.

Използва се за много от същите приложения като INCOLOY сплав 800H като и двете остават в употреба едновременно. Въпреки това, в някои определени спецификации INCOLOY сплав 800H може да не е подходяща за употреба, в зависимост от работните температури, в който случай може да се използва INCOLOY сплав 800HT.

Вашият коментар

7 + nineteen =