News & Events

Inconel alloy 601 е широко популярна никел-хромова сплав, която предлага на дизайнерите и производителите превъзходна сплав за използване при повишени температури. Известна е със своята гъвкавост, висока якост и добра заваряемост при широк диапазон от температури.

Inconel Сплав 601 проявява изключителни свойства като устойчивост на окисляване и други среди при високи температури, адекватна устойчивост на водна корозия и е известна със своята механична якост и висока якост на опън при стайна и по-високи температури.

СВОЙСТВА НА INCONEL ALLOY 601 ПРИЛОЖЕНИЯ И ДРУГИ СВОЙСТВА

Комбинацията от съдържание на никел (61,5 %), хром (22,5 %) и алуминий (1,4 %) в сплав Inconel 601 я прави супер сплав, която предлага отлична устойчивост на корозия. Inconel Сплав 601 може да устои на разцепване дори при условия на тежки термични цикли. Благодарение на високото съдържание на никел в сплавта, я прави изключително устойчива на стрес-корозия с хлоридни йони в някои от най-трудните среди.

С изключителна механична якост, нивото на якост на сплавта Inconel 601 варира в зависимост от състоянието и формата на материала. Обикновено, загрято състояние се използва за приложения с ограничен опън (температури под 1000°F (540°C)), а състоянието, обработено с разтвор, се използва за приложения с ограничено разкъсване (температури от и над 1000°F (540°C) ). При различни условия на тестване сплавта Inconel 601 също показа устойчивост на окисляване, карбуризация и сулфидиране.

Превъзходната якост на разрушаване при пълзене на сплав Inconel 601 позволява използването ѝ в индустрии, които работят при високи температури за продължителен период от време. Не става крехка при постоянно излагане на висока температура. Освен това има много висока якост на умора. Но отгрятият материал има по-висока якост на умора от материала, обработен с разтвор.

ПРИЛОЖЕНИЯ НА INCONEL ALLOY 601

С такива полезни свойства сплавта Inconel 601 има широк спектър от приложения – от аерокосмическата и контрола на замърсяването до химическата и термичната обработка.

ALLOY 601 В ХИМИЧЕСКА ОБРАБОТКА

Inconel Аlloy 601 намира най-значимото си приложение в химическата обработка. Приложенията за сплав Inconel 601 могат да бъдат – изолационни кутии в амонячни реформатори, поддържащи решетки за катализатори и компоненти на горивни камери в производството на азотна киселина, нагреватели и кондензаторни тръби.

ALLOY 601 В АЕРОКОСМИЧЕСКАТА ПРОМИШЛЕНОСТ

Използва се за лопатки и ограничителни пръстени в газови турбини, облицовки на горивни кутии, възпламенители на реактивни двигатели, уплътнения и горивни камери и възли на дифузьори.

ALLOY 601 В ПРОИЗВОДСТВОТО НА ЕНЕРГИЯ

Сплавта Inconel 601 се използва и в производството на електроенергия за системите за обработка на пепелта, решетъчните бариери и опората на тръбата на прегревателя.

ALLOY 601 В НЕФТОХИМИЧНАТА ПРЕРАБОТА

Сплавта Inconel 601 се използва за въздушни подгреватели и регенератори на катализатори за производство на полиетилен в нефтохимически преработвателни агрегати.

ALLOY 601 В ОБОРУДВАНЕТО ЗА ТЕРМИЧНА ОБРАБОТКА

В индустриалните пещи Inconel Сплав 601 се използва за различни приложения като лъчисти тръби, огнезащитни щитове, реторти, верижни завеси, дюзи за горелки, тръби за отгряване на нишки, конвейерна лента от тъкана тел и електрически съпротивителни нагревателни елементи. Те могат да се използват и за термични приложения като генератори на пещи, инфрачервени лъчисти екрани и защитни тръби за термодвойки. Индустриално-термичните приложения като тави, приспособления и кошници също могат да използват сплав Inconel 601.

ALLOY 601 В УСТРОЙСТВА ЗА КОНТРОЛ НА ЗАМЪРСЯВАНЕТО

Inconel alloy 601 също може да бъде полезна в изпускателните системи и термичните реактори на бензиновите двигатели. Те могат да се използват и като устройства за контрол на замърсяването в горивните камери на инсинератори за твърди отпадъци.

Вашият коментар

5 × one =