News & Events

Ние изследваме кои сплави INCONEL се използват за тръби и индустриите, които ги използват в основните си операции.

Ние доставяме тръби от никелова сплав с висока спецификация за всякакъв вид индустриални проекти. Тръбите са сред най-използваните компоненти, произведени от никелови сплави, и на пазара има широка гама. Вече разгледахме задълбочено как сплавите MONEL се използват за производството на изключителни тръби от никелова сплав, които се използват в редица индустрии, особено в морска среда.

Друга популярна серия, използвана за създаването на тези компоненти, е INCONEL. Тръбите INCONEL запазват всички ключови характеристики, свързани с тези никелови сплави. Това включва водеща в индустрията устойчивост на корозия, добра здравина и отлични характеристики при високи температури.

Много различни степени на INCONEL се използват за производството на тръби и имат различни приложения.

INCONEL ALLOY 601

INCONEL alloy 601 е много полезна никелова сплав за производството на тръби. Има широко приложение. Едно от дългосрочните му приложения е за тръби при производството на керамични плочки. Тези тръби се използват в фурни с ролкова пещ, където са изложени на удари с много високи температури, както и на корозионни глазури, нанесени върху плочките. Използва се и за тръби за впръскване на кислород в производството на метал и стъкло, както и за кондензаторни тръби в условия на кисела вода. Основните му спецификации му помагат да се справи в тези трудни условия. Състои се от никел, голямо количество хром и значително добавяне на алуминий, което му позволява да устои на въздействието на високотемпературна окислителна среда. Той обаче не е идеален за условия на сярна киселина.

INCONEL ALLOY 718

За приложения, които изискват материал с висока якост и устойчивост на корозия, INCONEL alloy 718 заслужава внимание. Комбинацията от никел+кобалт, хром и молибден произвежда никелова сплав, която може да се използва в огромен диапазон от температури, от -423° до 1300°F. Произвежда се лесно и се обработва лесно, което доведе до използването му в широк спектър от индустрии. Често се използва в ракетостроенето, създавайки тръби за ракети с течно гориво, както и в космическата индустрия.

INCONEL ALLOY 625

Най-универсалната от продуктовата гама на INCONEL, INCONEL alloy 625 се използва широко, благодарение на своята висока якост, отлична изработваемост и изключителна устойчивост на корозия. Неговата висока якост идва от внимателно балансирания му състав, съставен от никел, хром и молибден, комбинация, известна със своята здравина. Той също така съдържа ниобий в сместа, който работи заедно с молибдена, за да изкриви атомната матрица на сплавта, за да осигури здравина в отгрято състояние без термична обработка. Това също придава на материала неговите корозивни свойства – той може да издържи на силно корозионни среди. Като такива, тръбите, направени от сплав INCONEL 625, могат да се използват в тръбопроводи за киселинен газ, както и в топлообменници с морска вода, електроцентрали и химическа обработка. Съвсем наскоро беше установено, че се използва и в производството на биогорива като част от тръбните системи на прегревателя.

Ако се интересувате от нашата гама от тръби INCONEL, моля, свържете се с член на нашия екип по продажбите, за да научите повече.

Вашият коментар

three × five =