News & Events

Сплавите INCONEL са важни продукти в индустриите за контрол на замърсяването и обработка на отпадъци, способни да издържат на някои от най-екстремните индустриални среди.

Контролът на замърсяването и преработката на отпадъци е важна индустрия, която трябва да отговаря на строги стандарти. Като такива, материалите, използвани при изграждането на нови инсталации или при ремонта, възстановяването и надграждането на стари инсталации, трябва да бъдат технически превъзходни и да могат да осигурят безопасността и дълготрайността на оборудването.

Има непрекъснато и нарастващо търсене на системи в индустрията, което от своя страна оказва натиск върху инженерите-проектанти да доставят най-добрите продукти, за да издържат на тежките и агресивни условия

Необходими са висококачествени сплави за използване в енергийни предприятия и системи за управление на общински и опасни отпадъци, където материалите са обект на екстремни среди. Сплавите се използват за много приложения, включително облицовки на комини, скрубери, тръби за котли и топлообменници.

Сплавите INCONEL често се използват, за да отговорят на тези изключителни изисквания, тъй като са известни със своята надеждна работа дори в най-взискателните ситуации. Разглеждаме по-подробно два от продуктите, които се използват за контрол на замърсяването и обработка на отпадъци.

INCONEL ALLOY 625

INCONEL ALLOY 625 е популярен материал, използван в широк спектър от индустрии, благодарение на комбинацията от висока якост, отлична изработваемост и изключителна устойчивост на корозия. Това крайно свойство е най-ценното при избора на материал за използване при контрол на замърсяването и обработка на отпадъци.

INCONEL alloy 625 е сплав от твърд разтвор на никел, хром и молибден, плюс ниобий, които работят заедно, за да придадат превъзходна устойчивост на изключително тежки корозионни среди. Този балансиран състав осигурява устойчивост на окисляващи химикали, както и на неокисляващи среди. Освен това е устойчив на питинг и корозия на пукнатини, както и на напукване от корозия под напрежение на хлоридните йони.

Като такъв може да се използва в приложения за всякакъв вид обработка на отпадъци. Препоръчва се като материал за конструиране на резервоар за съхранение за обработка на химически отпадъци, например, които могат да включват солна и азотна киселина. Тези две киселини създават противоположни проблеми с корозията и обикновено материал, който предпазва от една форма на корозия, ще бъде атакуван и от другата. Сплавта INCONEL 625 е необичайна и изключително полезна, защото може да се справи едновременно с такъв широк спектър от корозионни условия.

INCONEL ALLOY C-276

INCONEL ALLOY C-276 също е известна със своята изключителна устойчивост на корозия срещу широк спектър от корозионни среди, както киселинни, така и алкални. Неговият състав от никел, хром, молибден и контролирано количество волфрам го прави идеален за силно корозионни ситуации, като тези, които се срещат при контрол на замърсяването и обработка на отпадъци.

В инсталациите за пречистване на отпадъчни течности, INCONEL alloy C-276 се използва в най-агресивните секции на системата, поради способността й да издържа на множество видове корозия. Това включва обща корозия, корозионно напукване при напрегнати напрежения, точкова и пукнатина корозия, както и изключителна устойчивост на сярна киселина и солна киселина.

Съдържанието на молибден добавя устойчивост към локализирана корозия, като питинг, докато ниското съдържание на въглерод минимизира утаяването на карбид по време на заваряване, за да поддържа устойчивост на междукристална атака.

За да научите повече за тези сплави и другите сплави INCONEL, които доставяме, моля, посетете раздел Продукти в нашия уебсайт.

Вашият коментар

seventeen − 11 =