News & Events

Задълбочено разглеждане на елемента и защо се оказва толкова полезен при производството на висококачествени сплави.


Всички метални сплави, които се доставят от BSW Metals, имат никел като ключова съставна част. Това варира от търговски чист никел, през INCONEL, INCOLOY и MONEL сплави, всяка от които има различно процентно съдържание на никел в своя състав.

Химическият елемент никел е както твърд, така и пластичен, а също така е естествено устойчив на корозия, които са ключови причини, поради които е популярен за използване в метални сплави. Никелът е бил използван в продължение на много стотици години, проследявайки чак до 3500 г. пр. н. е., когато е бил използван в естественото си състояние на метеорна никел-желязна сплав. След това е изолиран и класифициран като елемент през 1751 г.

В днешно време голям процент от световното производство на никел е за използване в никел-стомана и неръждаема стомана, както и други обичайни сплави и суперсплави, включително INCONEL и INCOLOY. За да се създадат тези идеално балансирани суперсплави, никелът е внимателно смесен с други избрани елементи, за да се подобрят и разширят свойствата му. Резултатът е набор от материали, които са силно устойчиви на много форми на корозия, здрави, лесни за работа и способни да се използват в среда с висока температура.

ТЪРГОВСКИ ЧИСТ НИКЕЛ

Класовете търговски чист никел имат минимум 99% никел в състава си. Те правят отличен материал, който е силно устойчив на редуциращи химикали и каустични сплави, има добра електрическа и топлопроводимост и е едновременно здрав и пластичен. BSW Metals предлага както Nickel 200, така и Nickel 201, които са подобни, но Nickel 201 има по-малко въглерод.

Nickel 200 се използва в широк спектър от области, както и в космическото и химическото транспортиране, поради високата си устойчивост на корозия. Nickel 201 е по-подходящ в ситуации, при които температурите ще се повишат над 315°C поради по-ниското съдържание на въглерод. Те също така често са двойно сертифицирани, за да обединят силата на Nickel 200 и композиционните контроли на Nickel 201.

НИКЕЛОВИ СПЛАВИ

Въпреки, че търговски чистият никел има много основни приложения в широк спектър от индустрии, той може да бъде скъп, но също така не може да предложи предимствата на някои суперсплави, които въвеждат смес от други елементи, за да добавят по-привлекателни свойства.

В нефтената и газовата промишленост, например, има различни предимства при използването на метални сплави пред чистия метал. Сплавта INCONEL 625, например, има минимално съдържание на никел от 58%, както и високи нива на хром и молибден, които работят заедно, за да предложат изключителна устойчивост на корозия, особено висока якост и широк температурен работен диапазон. Като такъв, материалът е една от най-добрите налични суперсплави и се използва в много индустрии като авиокосмическата, автомобилната, нефтената, рафинирането на нефт, мореплаването, обработката на отпадъци и целулозно-хартиената промишленост.

Сплавите INCOLOY имат по-малко никел, което може да ги направи малко по-евтини за рентабилни проекти. Въпреки това те все още имат добра част от никел, за да се възползват от неговите свойства. Сплав INCOLOY 825 смесва 38-46% никел с минимум 22% желязо, плюс хром и молибден, за да се произведе важен материал за среди, където напукването под напрежение или общата корозия са фактор.

За да видите всички наши никелови сплави и продукти от търговски чист никел може да посетете страницата ни с продукти . За да обсъдим вашите изисквания, моля да се свържете се с нас, чрез контакт.

Вашият коментар

3 + 2 =